Згідно недавній серії експериментів в Університеті Сінгапуру, закоханість зробить ваш десерт смачніше. Мало того, що ми звикли співвідносити слово «любов» з солодкістю, але навіть думки про щось романтичне можуть змусити нас сприймати те, що ми їмо і п’ємо, більш солодким.
Піддослідні співвідносили різні емоції любові чи ревнощів з різними смаками — солодким, гірким, солоним, гострим, кислим. Потім одна група описала особистий романтичний досвід, а інша — щось більш нудне начебто сінгапурських пам’яток. Після цього вони оцінили смак запропонованої ним їжі: тим, хто писав про щасливе кохання, їжа здалася солодше, ніж тим, хто писав про ревнощі або пам’ятки. Мало того, їм навіть здалося, що проста вода смачною.
Дослідники вважають, що подібне смакове сприйняття може мати відношення до спільної роботи нервової системи, пов’язаної з тим, що і любов, і солодке часто сприймають як винагороду. Дослідження показали, що передня поясна кора (область мозку, яка відіграє важливу роль у прогнозуванні нагороди) активізується при погляді на фотографії романтичних партнерів і при дегустації солодощів. Таким чином, не виключено, що коли людина відчуває любов, передня поясна кора активує уявлення, пов’язані з солодким, тим самим викликаючи відчуття солодощі навіть без безпосереднього споживання цукровмісних продуктів.
Купить кардиотренажеры для залов на http://fitnesmarket.kiev.ua/kardiotrenazhery-dlja-zalov.html